Značke

, , , , , , , , , , , , , ,

Kaj skriva minister Karl Erjavec? Čeprav mu je Informacijska pooblaščenka v svoji odločbi z dne 11.7.2016 zelo obširno in podrobno pojasnila, da v konkretnem primeru nikakor ni šlo za zlorabo pravice do informacije javnega značaja in da plač javnih uslužbencev pač ni mogoče skrivati pred javnostjo, se Karl ne da. Očitno so bile še nedolgo tega zlasti plače njegove prijateljice Vlaste Vivod moteče visoke, zato se boji, da jih njegovi upokojenci, ki jih je nedavno potolažil s cca. 2,5 evra povišice, ne bi najbolje sprejeli. Njim je namreč obljubljal 1.000,00 evrov pokojnine, sedaj pa skromen davkoplačevalski denar raje radodarno troši na svoji prijateljici.

Še bolj kočljiva postane zadeva, če upoštevamo, da je moral – sedaj že nekdanji – finančni minister dr. Mramor zaradi nezakonitih dodatkov zapustiti ministrski položaj, vrniti nezakonito pridobljeni denar in da je bil proti njemu celo uveden kazenski pregon! Kako visoke dodatke pa je Karl dodeljeval svoji prijateljici Vlasti? Kot davkoplačevalce nas gotovo zanimajo konkretni zneski. Verjamem, da nam ne bodo všeč (bojda so precej višji od Mramorjevih!). Zato pa jih Karl skrbno skriva. Kako dolgo še?

In kaj na vse to poreče “etični” premier dr. Cerar, ki Karla krvavo potrebuje za svojo politično stabilnost? Ima Karl še njegovo zaupanje? Ali bolj pragmatično rečeno: ima politična stabilnost prednost pred zakonitostjo in pravno državo? Etična drža dr. Mira Cerarja in njegove vlade bo tokrat na resni preizkušnji. Vendar ne dvomimo, da “etični” dr. Cerar ne bo dolgo kolebal in bo brez odvečnih pojasnil odločno izbral stabilnost!

———————————————
Tu je objavljena povezava na odločbo IP:
https://petergolob.wordpress.com/2016/08/01/vodstvo-mzz-bo-vendarle-moralo-razkriti-place-vodje-kabineta-ministra-erjavca-in-hcerke-ustavnega-sodnika-petrica/

Tu pa je zadnja odločba MZZ:
odlocba-mzz-o-zavrnitvi-ijz-placnih-list-vivod-idr

Odločbo je izdala diplomatka Rina Pavlin Gnidovec, tesna prijateljica nekdanjega notranjega ministra SKD in državnega sekretarja na MZZ Andreja Štera, vplivnega malteškega viteza, ki že leta obvladuje konzularno poslovanje na MZZ. Zavrnitev vpogleda v plačilne liste je utemeljila z očitki na račun predlagatelja, ki poskušajo legitimno zahtevo za dostop do informacij javnega značaja prikazati kot zlorabo zakonskih pravic z namenom škodovanja javnim uslužbencem na MZZ, čeprav je informacijska pooblaščenka že dokončno odločila, da tovrstne zlorabe ni bilo in da so bile zahteve predlagatelja povsem upravičene, ker so namenjene nadzoru nad zakonitostjo delovanja MZZ.

Vodstvo MZZ se poslužuje preizkušene taktike totalitarnih režimov, ko poskuša predlagatelja/ žvižgača prikazati kot nekoga, ki rad dela težave, ki želi škoditi nedolžnim kolegom in ki zasleduje svoje partikularne interese. Očitno gre pri tem za splošen negativni odnos aktualne vlade do žvižgačev in sindikalistov oz. za izrazito neoliberalno politiko aktualne “etične” vlade prof. dr. Mira Cerarja, kar kaže tudi izpoved sindikalistov na TVSLO 3: http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/174424224

O množičnem mobingu in šikaniranju javnih uslužbencev oz. žvižgačev, neustreznem odzivu KPK in organov odkrivanja in pregona, neučinkovitem sodstvu, idr. je govoril sindikalist Franci Ferk od 15.20 in 27.30 minute dalje. O tem, da še en državni funkcionar te vlade krši sindikalne pravice in je zoper njega celo vložena ovadba (26:30 minuta) in o neustreznem odzivu varuhinje človekovih pravic pa sindikalist Gvido Novak (od 32.40 minute dalje).

Advertisements