Slovensko “neodvisno” sodstvo bi eskapado ministra Karla Erjavca v zvezi z mojo nezakonito premestitvijo z MZZ na MOP lahko hitro, enostavno in (za davkoplačevalce) poceni rešilo. Upravno sodišče RS bi zgolj z vpogledom v odločbo MOP o imenovanju v uradniški naziv lahko hitro ugotovilo, da je le-ta nična, saj jo je v nasprotju s 33. členom ZJU izdala nepristojna ministrica Irena Majcen (MOP), namesto pristojni minister Karl Erjavec (MZZ), v čigar ministrstvu sem bil takrat zaposlen. Na tej podlagi bi lahko tudi delovno sodišče hitro, enostavno in poceni ugotovilo, da je premestitev na MOP (brez predhodnega veljavnega imenovanja v naziv) nezakonita oz. nična. Tako preprosto je lahko to, brez dolgotrajnega dokazovanja in brez obremenjevanja sodišč.

Vendar ne v Sloveniji. Predsednica senata mag. Mira Dobravec Jalen se je raje odločila, da bo prekinila postopek in počakala na pravnomočno odločitev delovnega sodišča! Le zakaj, če je pa prav njena meritorna odločitev glede odločbe o imenovanju v naziv lahko podlaga za presojo delovnega sodišča glede zakonitosti sklepa o premestitvi?!

Spodaj objavljam sporni sklep sodnice mag. Mire Dobravec Jalen in mojo pritožbo nanj. Zanimiv primer za pravnike oz. pravno stroko.

sklep Upr.sod. prekinitev postopka s1

sklep Upr.sod. prekinitev postopka s2

sklep Upr.sod. prekinitev postopka s3

sklep Upr.sod. prekinitev postopka s4

pritožba vs. sklep Upr sod prekinitev post

 

Advertisements