Značke

, , , , , , ,

Neverjetno, še en moj delovni spor je Delovno in socialno sodišče v Ljubljani dodelilo sodnici Gordani Skočič! Že tretji!

vabilo zaslišanje stranke

Pri delovnih sporih med MZZ in menoj pravilo naravnega sodnika oz. naključne izbire sodnika očitno ne velja, saj ti delovni spori po nekem skrivnem ključu pristanejo na mizi sodnice Gordane Skočič. Ta se je na prvem sojenju iz leta 2002 (ki se je vleklo kar 6 let) izkazala kot izrazito pristranska v korist MZZ, saj mi ni dovolila učinkovitega zaslišanja prič, zavzela pa je tudi absurdna pravna stališča (npr. da je notranji akt MZZ kot delodajalca “objavljen” že samo s tem, da je poslan vladi). Njena sodba v korist MZZ je kasneje padla.

Na ljubljanskem delovnem sodišču sodi kar 27 sodnikov (http://www.sodisce.si/dsslj/zaposleni/seznam_sodnikov/), zato je neverjetno naključje, da je, ne le delovni spor iz leta 2002, temveč tudi zadnja dva delovna spora dobila v sojenje prav ta sodnica. Verjetnost, da bo v konkretni zadevi na tem sodišču izbrana prav določena sodnica je 1:27, torej 3,7 %. Verjetnost, da bo izbrana dvakrat, je 1/27 x 1/27 = 0,14 % oz. 1,4 promila. Da mi jo bodo dodelili kar trikrat, pa je verjetnost le 1/27 x 1/27 x 1/27 = 0,005%!

Ker je zdravorazumska razlaga proti tovrstni statistiki nemočna, seveda nezadržno trčimo ob teorije zarote. Dejstvo je, da je aktualni generalni sekretar vlade mag. Darko Krašovec pred tem sodil na taistem sodišču, predsednik vlade dr. Miro Cerar pa je predsedoval Sodnemu svetu. Zadnji delovni spor zaradi nezakonite premestitve na MOP (dodeljen je bil isti sodnici) so mi z ljubljanskega kasneje prenesli na Delovno sodišče v Celju, ker naj bi bili očitno vsi sodniki ljubljanskega delovnega sodišča “okuženi”. Vsi, razen sodnice Skočič?!

Nič čudnega, da je zaznana neodvisnost slovenskega pravosodja med najnižjimi v EU: http://www.rtvslo.si/slovenija/neodvisnost-pravosodja-v-sloveniji-med-v-eu-ju-med-slabsimi-a-institucije-zadovoljne/390338

Advertisements