Od vodje poslanske skupine SD Matjaža Hana sem vsaj dobil uradni odgovor SD, čeprav je bil zelo ne-socialdemokratski. Od vodje poslanske skupine druge koalicijske partnerice, SMC, pa vse do danes nobenega odgovora (odzval se je le poslanec Dobovšek, ki pa ni več član njihove poslanske skupine). SMC ne odgovori niti meni, niti reprezentativnemu sindikatu SSD, ki je na njihovega predsednika dr. Cerarja že maja naslovil oster javni poziv. In v svojem programu se SMC še kar hvali, da so za “odprt dialog s civilno družbo”. Ne, SMC ni za odprt dialog, SMC celo podpira napade na predstavnike civilne družbe!!

Moja poziva Simoni Kustec Lipicer:
———————————————-
From: Peter.Golob@gov.si
Sent: Friday, July 03, 2015 12:00:41 PM
To: Simona Kustec Lipicer/Državni zbor (Simona_Kustec_Lipicer/Dr0xL6A7zavni_zbor@DZ.lngov.gov.si)
Cc: info@strankasmc.si

POZIV k posredovanju uradnega stališča SMC do protiustavnega posega MZZ Erjavca v vodstvo reprezentativnega Sindikata slovenskih diplomatov (SSD)‏

Spoštovana gospa dr. Simona Kustec Lipicer,

po skoraj dveh mesecih še vedno nisem prejel uradnega odgovora oz. stališča vaše poslanske skupine/ stranke SMC do ravnanja vašega koalicijskega partnerja Karla Erjavca, ki je s prisilno premestitvijo sindikalnega zaupnika in člana vodstva reprezentativnega sindikata SSD protiustavno posegel v vodstvo SSD kot socialnega partnerja. S tem je vaša vlada prekršila številne mednarodne obveznosti Republike Slovenije, ki urejajo zaščito prijaviteljev korupcije in predstavnikov sindikatov.

Vaš nekdanji član dr. Bojan Dobovšek in vodja poslanske skupine SD Matjaž Han sta me obvestila, da ste o tej zadevi že razpravljali na koordinaciji koalicijskih strank in da naj bi PV dr. Miro Cerar zahteval od MZZ Erjavca pisno poročilo. Domnevam, da ste v tem času že prejeli to poročilo in si tudi že uspeli ustvariti ustrezno sliko o tej zadevi. Zato vas prosim, da mi posredujete uradno stališče SMC o tej zadevi in sporočite, ali nameravate sprejeti kakšne ukrepe. Prav tako SSD še vedno ni prejel nobenega odgovora na javni poziv, ki ga je dne 13.5.2015 naslovil na predsednika vaše stranke dr. Mira Cerarja (v priponki). Naj vas ob tem spomnim na vašo zavezo v programu SMC, kjer obljubljate “odprt dialog s civilno družbo”, torej tudi z reprezentativnim sindikatom SSD.

V pričakovanju vašega odgovora vas lepo pozdravljam,

Peter Golob, univ. dipl. prav.

—————————————————————————————————————-
{In Archive} poziv k ukrepanju in prošnja za pogovor

Peter Golob to: Simona Kustec Lipicer
06.05.2015 13:58

Archive: This message is being viewed in an archive.

Spoštovana gospa dr. Simona Kustec Lipicer,

kot vodjo poslanske skupine SMC bi vas želel obvestiti, da me želi minister Karl Erjavec, zaradi razkrivanja njegovih protizakonitosti na MZZ ter zaradi mojih nedavnih prijav organom odkrivanja in pregona, ki sem jih podal kot član izvršnega odbora Sindikata slovenskih diplomatov (SSD), kazensko premestiti v Ministrstvo za okolje in prostor (MOP). Očitno se je v ta namen že tiho dogovoril s svojo ministrico iz kvote DeSUS Ireno Majcen, kar dokazuje aneks, ki mi je bil dan v podpis (v priponki). Napovedano mi je bilo, da v primeru zavrnitve podpisa, prejmem sklep o premestitvi. Pomenljivo pri tem je dejstvo, da je minister Erjavec prav iz MOP trajno premestil nekaj svojih strankarskih kadrov (npr. predsednika podmladka DeSUS Roberta Kojca, ministrovo dolgoletno vodjo kabineta Vlasto Vivod, sodelavca strankarskega glasila DeSUS Damjana Stanonika), zato bi moralo MOP v primeru dejanskega obstoja delovnih potreb sprejeti nazaj te kadre, ne pa “motečega” sindikalista SSD.

Pozivam vas, da v okviru poslanske skupine SMC opozorite na tovrstno nedopustno prakso DeSUS, ki se v okviru vaše “etične” vlade poslužuje neetičnega kaznovanja sindikalistov, ki opozarjajo na protizakonitosti in prijavljajo sume kaznivih dejanj. Predsednik SMC dr. Cerar rad poziva k aktivnemu državljanstvu ter častni in pogumni drži, SMC pa se v svojem programu odločno zavzema za etiko in pravno državo, zato pričakujem, da boste v poslanski skupini SMC tovrstnemu kaznovanju sindikalista/ žvižgača odločno nasprotovali ter svetovali vašemu predsedniku vlade dr. Miru Cerarju, da ustrezno ukrepa in prepreči tovrstno kaznovanje. V razviti demokraciji bi bilo tudi normalno, da z ministrstva odide sporni minister, ki zavestno krši zakone (ker izgubi zaupanje predsednika vlade in vladne koalicije), ne pa javni uslužbenec, ki dobronamerno razkrije njegova protizakonita ravnanja.

Lepo bi prosil za vaš odziv oz. odziv poslanske skupine SMC. Če bi bilo mogoče, bi zadevo predstavil tudi neposredno na poslanski skupini.

Hvala in lep pozdrav,

Peter Golob, univ. dipl. prav.
član izvršnega odbora SSD

Advertisements