Minister Karl Erjavec noče javno razkriti poročila in ugotovitev glavnega diplomatskega nadzornika MZZ o spornih praksah njegove prijateljice veleposlanice Veronike Stabej na Veleposlaništvu RS v Parizu, ki ji je minister dvakrat podaljšal mandat, njegova tesna prijateljica in vodja kabineta Vlasta Vivod pa je pri njej v državni rezidenci nastanila svojo hčer, ki je pri veleposlanici delala kot varuška.

V svojem odgovoru MZZ pojasnjuje, da zavrača dostop do teh informacij, “ker gre za podatke sestavljene zaradi kazenskega pregona”. Torej so pristojni organi vendarle ugotovili, da obstajajo elementi kaznivih dejanj in sprožili kazenski pregon? Pohvalno.

Upajmo, da bodo organi pregona hitro opravili svoje delo in tudi javnosti razkrili sporne prakse veleposlanice, če že ne bo prej ugodeno moji pritožbi zoper zavrnitev informacij. Očitno pa, navkljub obremenjujočemu poročilu in sproženemu kazenskemu pregonu, veleposlanica Stabejeva še kar ostaja na dobro plačanem mestu v Parizu. Le kaj moraš zagrešiti, da te ta “etična” vlada dr. Mira Cerarja umakne s funkcije, ki je očitno ne opravljaš korektno?! In tudi minister Erjavec očitno še kar uživa zaupanje dr. Cerarja ter poslancev SMC in SD? Se potemtakem čudimo, da smo v krizi in dobivamo iz tujine negativne ocene glede korupcije?
odg MZZ s1odg MZZ s2

Advertisements