Značke

, , ,

Korupcija in klientelizem na MZZ se žal nadaljujeta tudi pod aktualnim ministrom iz vrst DeSUS Karlom Erjavcem. Slednji vztrajno zavrača socialni dialog z reprezentativnim sindikatom diplomatov – SSD (v njem delujem tudi sam, kot član izvršilnega odbora), ki si že dalj časa brezuspešno prizadeva za pogovor o tej problematiki in opozarja na številne druge nepravilnosti.

Sedaj, tik pred predčasnimi državnozborskimi volitvami, se poskuša Karl Erjavec volilcem prodajati kot “socialni demokrat” in skupaj s SD celo nastopiti kot “protiutež zmagi Janše” (http://www.rtvslo.si/slovenija/erjavec-povezovanje-s-sd-jem-vidi-kot-protiutez-zmagi-janse/338587). Kakšna farsa. V praksi namreč počne ravno nasprotno.

Iz medijev je že dalj časa znano, da je na zunanjem ministrstvu metal ljudi iz službe, nato pa zaposloval svoje kadre. Prav tako je iz medijev znano, da aktivno podpira klientelizem, saj na najbolje plačana diplomatska mesta v zunanjem ministrstvu postavlja ravno politične kadre: poleg svojih kadrov (Vivod, Kojc, idr.) pretežno zveste kadre desnega političnega spektra, tudi iz Janševega kroga (spomnimo se postavitve veleposlanika na Dunaju dr. Rahtena, čeprav je Erjavec vedel, da je ta Janšev prvoborec tudi sopodpisnik znamenitega pisma poslanega v tujino, v katerem omalovažuje slovensko sodstvo; ali primera, ko so umaknili tedanjo generalno konzulko v Trstu, da se je lahko na njeno mesto namestil dr. Dimitrij Rupel, čeprav je že takrat izpolnjeval pogoje za upokojitev po ZUJF!).

PV v odstopu mag. Alenka Bratušek, notranji minister dr. Gregor Virant, odstopljeni predsednik SD dr. Igor Lukšič… so s tem seznanjeni. Vendar je očitno za aktualne politike politična preračunljivost oz. preživetje pomembnejše od načelnosti in zakonitosti. Se mar čudimo zadnjemu priporočilu EK glede korupcije (http://www.rtvslo.si/evropska-unija/osem-priporocil-bruslja-javne-finance-banke-privatizacija-minimalna-placa/338420)?!

Advertisements